Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Nudlový nákyp s tvarohem a grepem

SUROVINY

500ml mléka
250ml vody
špetka soli
300g krátkých nudlí – viz „Jak na to“

50g změklého másla
50g cukru krupice
3 vejce
250g tvarohu (vanička)
150g zakysané smetany
1 lžíce mandlového likéru

3 grepy
3 lžičky med (dle chuti)

moučkový cukr na posypání

Shrnutí

POSTUP

Mléko s vodou nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme sůl, vhodíme nudle. Vaříme 8 – 10 min. Scedíme a necháme vychladnout.

Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Pak vmíchejme tvaroh, kysanou smetanu a lžíci likéru. Z bílků se špetkou soli našleháme sníh. Do tvarohové směsi přidáme vařené nudle a opatrně vmícháme sníh. Vylejeme do vymazaného pekáče a pečeme při 180 – 200°C asi 30 – 40 min(množství je na malý pekáček.)

Vyfiletujeme grepy a šťávu ze zbytků vymačkáme. Ve šťávě rozmícháme med, dáme na plotýnku a ohřejeme. Vhodíme grepové filetky a prohřejeme. Můžeme přidat také 2 lžíce mandlového likéru.

Na talíř nandáme nudlový nákyp a polijeme grepovým kompotem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky,...
Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x