Dušené ledvinky na tymiánu

Dušené ledvinky na tymiánu jsou skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi vnitřnosti a poctivou domácí kuchyni.

S jemným nádechem tymiánu a šťavnatou cibulkou se skvěle hodí k čerstvému chlebu nebo rýži.

SUROVINY

1 větší cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
4 – 6 vepřových ledvinek (mléko)
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, tymián

Shrnutí

POSTUP

Ledvinky řádně očistíme. Vykrájíme všechny bílé žlázy. Propláchneme vodou. Dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme asi 1 hodinu namočené. Můžeme nechat přes noc.

Potom opět propláchneme ledvinky pod tekoucí vodou.

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle. Přihodíme tymián a okapané ledvinky.

Zarestujeme, zasypeme hladkou moukou. Promícháme a zalijeme vývarem.

Dusíme do měkka. Nakonec osolíme a opepříme.

Podáváme s chlebem nebo rýží.

Tip na závěr
K ledvinkám se perfektně hodí rajčatový salát – najdeš ho také v našich základních receptech.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes...
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Čokoládovou omáčku uvaříme, aby vychladla. Můžeme den předem. Smetanu našleháme. Nakrájíme banány a piškoty. A potom jen plníme do nějakých...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x