S jemným nádechem tymiánu a šťavnatou cibulkou se skvěle hodí k čerstvému chlebu nebo rýži.
1 větší cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
4 – 6 vepřových ledvinek (mléko)
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, tymián
Ledvinky řádně očistíme. Vykrájíme všechny bílé žlázy. Propláchneme vodou. Dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme asi 1 hodinu namočené. Můžeme nechat přes noc.
Potom opět propláchneme ledvinky pod tekoucí vodou.
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na sádle. Přihodíme tymián a okapané ledvinky.
Zarestujeme, zasypeme hladkou moukou. Promícháme a zalijeme vývarem.
Dusíme do měkka. Nakonec osolíme a opepříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Tip na závěr
K ledvinkám se perfektně hodí rajčatový salát – najdeš ho také v našich základních receptech.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved