Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapustičky lidi buď milují nebo nenávidí. Já je zbožňuju.

SUROVINY

150g slanina
1 cibule
500g kapustiček
1 lžíce majolky
2 lžíce zakysané smetany
150g sýra (gouda, ementál, eidam, parmazán)
sůl, pepř
1 lžíce oleje

POSTUP

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a rozkrojíme na ¼ nebo ½ dle velikosti. Na pánvičce na oleji orestujeme slaninu a cibuli pokrájenou na kostičky. Potom tam vhodíme kapustičky a narychlo orestujeme. Sýr nastrouháme.

V misce smícháme majolku, zakysanou smetanu a vsypeme nastrouhaný sýr. Do pekáčku nebo do kokotek nasypeme směs s kapustičkami a zalijeme směsí sýru, majolky a zakysané smetany.

Zapečeme asi 20 – 30 min do zlatova při 220°C.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme....
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře promícháme....

RECEPTY