Rumový jablkový koláč

SUROVINY:

křehké těsto:
300g hladké mouky
1 vejce
100g cukru
200g másla

náplň:
5 toustových chlebů
250 ml mléka
4 vejce
5 lžic cukru
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
citronová kůra z jednoho velkého citronu
5 jablek
hrst rozinek
2 cl rumu

POSTUP:

Těsto:
Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30 min.

Náplň:
Toustový chleba nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Namočený chléb rozšleháme s vejci, citronovou kůrou, cukrem a moukou.

 

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme rozinky a rum.

Troubu zapneme na 180°C.

Dno dortové formu vyložíme pečícím papírem. Těsto rozválíme na placku a vykrojíme podle dna kolo, které vložíme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček o délce obvodu dortové formy, vložíme ho do formy a vytvarujeme okraj dortové formy. Nasypeme jablka a zalijeme náplní. Dáme péct. Pečeme minimálně 45min. Koláč by měl být na dotek pevný.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK