Červený bramborový salát

Já mám bramborové saláty moc ráda. Dělám mnoho druhů.

SUROVINY

500g červené řepy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička třtinového cukru
4 lžíce vinného octa červeného
400g brambor
1 – 2 červené cibule
svazek petržele

Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
3 – 4 lžíce vinného octa červeného
3 lžíce pomerančové šťávy
špetka cukru, soli, pepře

Shrnutí

POSTUP

Řepu okrájíme a nakrájíme na kousky 2x2cm. Dáme do pekáče, promícháme se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vinného octa a posypeme třtinovým cukrem. Osolíme a opepříme. Pečeme při 200°C asi 35 – 40 min do změknutí.  Měkkou řepu dáme do mísy a necháme vychladnout.

Nakrájíme cibuli na půl kolečka a přidáme k řepě. Připravíme si zálivku ze všech ingrediencí a řádně promícháme. (Nejlépe to jde ve skleničce s uzávěrem protřepáváním). Nalijeme na řepu s cibulí. Zamícháme. Necháme marinovat.

Mezitím si uvaříme brambory také do změknutí. Slijeme a necháme vychladnout. Později brambory nakrájené na stejné kousky jako řepa a přidáme do mísy s řepou. Vsypeme nasekanou petržel. Popřípadě ještě osolíme a opepříme. Necháme chvilinku proležet.

PS: Pokud nemá rád někdo syrovou cibuli. Tak jí nakrájí na půl kolečka a zalije horkou vodou a nechá 2 min stát. Potom s ní pracuje, jako z čerstvou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu. Přidáme krůtí maso nakrájené na nudličky. Restujeme 2...
Z mléka odlijeme trochu na želatinu a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka ohřejeme, ale nevaříme. Želatinu potom přidáme do teplého...
Mouku, mák, skořici a prášek do pečiva si smícháme. Vejce si oddělíme - žloutky od bílků. Žloutky pomocí mixéru šleháme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce...
Změklé máslo našleháme s cukrem a matcha čajem do krásné hebké pěny. Přihodíme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x