Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zase jednou přepis ze staré kuchařky. (kurzívou je přesně recept z kuchařky)

(Můžu vůbec napsat po cikánsku nebo musím po rómsku?)

SUROVINY

4 roštěnky hovězí
150g špeku
2 – 3 lžíce polévky
mletá paprika
sůl
hladká mouka

POSTUP

Roštěnku osolíme, opaprikujeme a poprášíme moukou. Na omeletní pánev dáme plátek čerstvého špeku rozpáliti (počítáme na 2 roštěnky za 20 h. špeku) na to pak opaprikovanou a pomoučenou roštěnku vložíme a rychle za stálého pohybování a obracení ji pečeme asi 10 min; podlijeme ji 2 -3 lžícemi polévky, vyndáme a omáčku na ní i se špekem procedíme a neseme na stůl. K tomu podáváme na špeku smažené brambory.

Takto připravit roštěnou můžeme jen z dobře vyzrálého masa. Jinak je většinou jako podešev. Pokud si nejsme masem jisti, radši maso opečeme, na něj přilijeme vývar a dusíme do měkka.

Nešetřete na špeku, opravdu si kupte nějaký moooc dobrý, protože to je ta hlavní chuť v omáčce.

PS: Mě k tomu více než brambory chutná bulgur, ale příloha je zcela na vás.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout....
Jogurt necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem. Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouky cukr, prášek do pečiva...
Mouku prosejeme na vál, přidáme mleté mandle, cukr, macha čaj a nastrouhaný tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto...

RECEPTY