Zase jednou přepis ze staré kuchařky. (kurzívou je přesně recept z kuchařky)
(Můžu vůbec napsat po cikánsku nebo musím po rómsku?)
4 roštěnky hovězí
150g špeku
2 – 3 lžíce polévky
mletá paprika
sůl
hladká mouka
Roštěnku osolíme, opaprikujeme a poprášíme moukou. Na omeletní pánev dáme plátek čerstvého špeku rozpáliti (počítáme na 2 roštěnky za 20 h. špeku) na to pak opaprikovanou a pomoučenou roštěnku vložíme a rychle za stálého pohybování a obracení ji pečeme asi 10 min; podlijeme ji 2 -3 lžícemi polévky, vyndáme a omáčku na ní i se špekem procedíme a neseme na stůl. K tomu podáváme na špeku smažené brambory.
Takto připravit roštěnou můžeme jen z dobře vyzrálého masa. Jinak je většinou jako podešev. Pokud si nejsme masem jisti, radši maso opečeme, na něj přilijeme vývar a dusíme do měkka.
Nešetřete na špeku, opravdu si kupte nějaký moooc dobrý, protože to je ta hlavní chuť v omáčce.
PS: Mě k tomu více než brambory chutná bulgur, ale příloha je zcela na vás.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved