Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

20g másla nebo sádla
200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1l vody nebo vývaru
bylinky

POSTUP

Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.

PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mrkvová polévka. Cibuli a zeleninu a nakrájíme na kostičky. Olej rozpálíme, přihodíme cibuli a chvilku restujeme. Přihodíme zbytek zeleniny (mrkev,...
Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, kakao, změklé máslo a vejce Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...

RECEPTY