Brokolicová polévka na zelený čtvrtek

Brokolicová polévka na Zelený čtvrtek je klasický velikonoční recept, který potěší nejen barvou, ale i chutí. Díky vývaru z uzeného masa má výraznou chuť a brokolice dodá polévce svěžest a vitamíny.

Tato brokolicová polévka na Zelený čtvrtek je rychlá, zdravá a ideální jako předkrm ke slavnostnímu obědu nebo lehká večeře v postním týdnu. Pokud vám zbyl vývar z přípravy sekanice nebo nádivky, rozhodně ho využijte právě pro tuto polévku.

SUROVINY

800ml vývaru z uzeného masa
1 brokolice
2 stroužky česneku
sůl, pepř
150ml smetany ke šlehání

Shrnutí

POSTUP

Brokolici rozebereme na růžičky a měkčí část košťálu oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme ji do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Přihodíme česnek a vaříme do změknutí brokolice.

Pár růžiček si vyndáme na ozdobu a zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, našleháme, osolíme, opepříme.

Vyber si i další recept na polévky

Tipy a podávání

  • Podávej s kousky uzeného masa a brokolice.

  • Skvěle chutná s nastrouhaným sýrem, např. parmazánem nebo goudou.

  • Pokud nemáš vývar z uzeného masa, můžeš použít i zeleninový.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme do chladničky odpočinout min 30 min nejlépe přes...
Kroupy předem namočím ve vodě nejlépe přes noc. Houby také namočíme ve studené vodě, ale stačí na 2 hodiny. Kroupy...
Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády,...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše...
Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x