Tato brokolicová polévka na Zelený čtvrtek je rychlá, zdravá a ideální jako předkrm ke slavnostnímu obědu nebo lehká večeře v postním týdnu. Pokud vám zbyl vývar z přípravy sekanice nebo nádivky, rozhodně ho využijte právě pro tuto polévku.
800ml vývaru z uzeného masa
1 brokolice
2 stroužky česneku
sůl, pepř
150ml smetany ke šlehání
Brokolici rozebereme na růžičky a měkčí část košťálu oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme ji do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Přihodíme česnek a vaříme do změknutí brokolice.
Pár růžiček si vyndáme na ozdobu a zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, našleháme, osolíme, opepříme.
Vyber si i další recept na polévky
Tipy a podávání
Podávej s kousky uzeného masa a brokolice.
Skvěle chutná s nastrouhaným sýrem, např. parmazánem nebo goudou.
Pokud nemáš vývar z uzeného masa, můžeš použít i zeleninový.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved