Díky šťavnatým krevetám a kvalitním těstovinám máte na talíři dokonalé spojení mořských plodů a středomořské kuchyně – a to za pouhých 20 minut.
200 g špaget nebo linguine
250 g syrových krevet (oloupaných a očištěných)
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (nebo špetka sušeného chilli)
4 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř
šťáva z ½ citronu
volitelně: parmazán na posypání (není tradiční, ale hodně dobrý)
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody na skus (al dente). Než je slijeme, odložíme si asi 100 ml vody z vaření.
Mezitím si připravíme krevety. Pokud používáme mražené, necháme je nejprve rozmrazit a osušíme je papírovou utěrkou.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a chilli. Orestujeme jen krátce – česnek nesmí zhnědnout, jinak zhořkne.
Přidáme krevety a restujeme z obou stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany). Osolíme a opepříme. Ke konci přidáme šťávu i kůru z citronu.
Slité těstoviny přidáme do pánve ke krevetám, promícháme, případně přilijeme trochu vody z vaření, aby vznikla lehká emulze a vše se krásně spojilo.
Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.
Zbyli ti krevety? Vyzkoušej třeba Thajský pomelový salát
Aby krevety zůstaly krásně šťavnaté, připravuj je na vysokém plameni a jen krátce. Pokud máš ráda pikantní chuť, přidej více chilli papričky nebo použij olej ochucený chilli.
Pokud hledáte rychlý, zdravý a přitom neuvěřitelně chutný pokrm, krevety s těstovinami aglio olio vás nikdy nezklamou.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved