Krevety s těstovinami aglio olio

Krevety s těstovinami aglio olio patří mezi ikonická jídla italské kuchyně. Jsou lehké, voňavé a plné výrazné chuti česneku, olivového oleje a chilli.

Díky šťavnatým krevetám a kvalitním těstovinám máte na talíři dokonalé spojení mořských plodů a středomořské kuchyně – a to za pouhých 20 minut.

 

SUROVINY

200 g špaget nebo linguine
250 g syrových krevet (oloupaných a očištěných)
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (nebo špetka sušeného chilli)
4 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř
šťáva z ½ citronu
volitelně: parmazán na posypání (není tradiční, ale hodně dobrý)

Shrnutí

POSTUP

Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody na skus (al dente). Než je slijeme, odložíme si asi 100 ml vody z vaření.

Mezitím si připravíme krevety. Pokud používáme mražené, necháme je nejprve rozmrazit a osušíme je papírovou utěrkou.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a chilli. Orestujeme jen krátce – česnek nesmí zhnědnout, jinak zhořkne.

Přidáme krevety a restujeme z obou stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany). Osolíme a opepříme. Ke konci přidáme šťávu i kůru z citronu.

Slité těstoviny přidáme do pánve ke krevetám, promícháme, případně přilijeme trochu vody z vaření, aby vznikla lehká emulze a vše se krásně spojilo.

Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a podle chuti můžeme přidat ještě trochu olivového oleje.

 

Zbyli ti krevety? Vyzkoušej třeba Thajský pomelový salát

Aby krevety zůstaly krásně šťavnaté, připravuj je na vysokém plameni a jen krátce. Pokud máš ráda pikantní chuť, přidej více chilli papričky nebo použij olej ochucený chilli.

Pokud hledáte rychlý, zdravý a přitom neuvěřitelně chutný pokrm, krevety s těstovinami aglio olio vás nikdy nezklamou.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...
Na křehké těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na hladké těsto. Dáme ho do lednice odpočinout. Do dortové formy na dno...
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse....
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Přemýšlíš, co upéct z třešní? Objev bublaninu, koláče i muffiny, které si zamiluješ. Sezónní tipy a ověřené recepty...
Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x