3 vejce
100g fialkového cukru
75g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička citr. šťávy
Náplň:
400g zakysané smetany
3 polévkové lžíce fialkového cukru
Dortové želé:
50ml fialkového sirupu
200ml vody
1 dortové želé
Ozdoba:
1 smetana ke šlehání
1 lžička cukru moučka
Žloutky našleháme s cukrem a citr. šťávou. Našleháme sníh se špetkou solí. Do žloutkové pěny postupně vmícháme sníh a mouku. Do dortové formy na dno dáme pečící papír. Těsto rozprostřeme k okrajům. Pečeme při 180°C asi 20 min. Zkusíme špejlí.
Na vychladlý korpus dáme zakysanou smetanu s fialkovým cukrem. Poklademe malinami a fialkami. Dáme do lednice.
Připravíme dortové želé dle popisu na sáčku. Vše svaříme 1min. Necháme malinko vychladnout a postupně lžící naléváme na dort. Našleháme smetanu s cukrem a dort ozdobíme.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved