Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Mramorová buchta s tvarohem a čokoládou

Mramorovou buchtu doma peče snad každý. Já ale místo kakaa používám čokoládu. V kombinaci s tvarohovým těstem je to naprostá bomba.

SUROVINY

125g másla
150g cukru
3 vejce
250g tvarohu (kostka)
100g polohrubé mouky
½ sáčku kypřícího prášku
špetka soli
100g hořké čokolády

POSTUP

Troubu rozpálíme na 200°C.

Čokoládu nasekanou na kousky rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně všleháváme celá vejce. Potom přidáme tvaroh. Mouku promícháme s kypřícím práškem a opatrně vmícháme do tvarohové směsi.

Do poloviny těsta zapracujeme rozpuštěnou a trochu vychladlou čokoládu. Do menšího pekáčku či plechu připravíme pečící papír a těsto na něj cik cak rozprostřeme. Ještě projedeme vidličkou, aby nám vzniklo efektní mramorování. Pečeme si 20 min., zkusíme propečení špejlí.

PS: Vynikající je podávat se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou a...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a šťávu...
Prsa rozřežeme na plát „viz Jak na to“. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na plát nastrouháme hrušky a sýr. Zabalíme a svážeme...

RECEPTY