2 pstruzi – 4 filety
2 lžíce mandlí – oloupaných, na plátky
½ citronu
pepř, sůl
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
100g medvědího česneku
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít jemně našlehaným bílkem nebo máslem.) Na oleji opečeme pstruha z obou stran dozlatova – nejdříve kůží dolů. Je to velmi rychlé, počítejte na každou stranu 2-3 min. Pstruha vyndejte na talíř
Do výpeku přidáme máslo a hodíme na něj medvědí česnek, citr. kůru, sůl, pepř a krátce prohřejte.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved