Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené obalované kotlety

SUROVINY

4 kotlety
1-2 vejce dle velikosti
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky oregana – dobromyslu
100g strouhanky
2 lžíce nastrouhaného parmazánu

Olej na smažení

POSTUP

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme s hořčicí, oreganem, solí, pepřem. Kotletu obalíme ve vejcích a potom ve strouhance, kterou jsme smíchali s parmazánem. Kotlety necháme trochu oschnout a smažíme asi 5-7 min na každé straně.

PS: Moc smažených jídel na blogu nemám. Ne, že bych neměla ráda řízek s bramborovým salátem, nebo obalovaný květák s okurkovým salátem. Mňam. Ale nesnáším obalování! Občas si vypomůžu zavřenými krabičkami a protřepáváním, nebo donutím syny pod slibem dobrého pokrmu, anebo musím mít na jídlo opravdu velkou chuť, aby mě to vybičovalo k smažení.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme mandlovou mouku, cukr, změklé máslo, žloutky, sůl, prášek do pečiva a vše zpracujeme na hladké těsto....
Vejce uvaříme natvrdo – viz jak na to. Oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy. Najemno nakrájíme papriky,...
Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout. Připravíme majonézu viz....

RECEPTY