Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Riccotové noky

SUROVINY

250g brambor
250g riccoty
250g polohrubé mouky
2 vejce
sůl

POSTUP

Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, riccotu, sůl a mouku. Vše zpracujeme rychle. Těsto si rozdělíme na 4díly a ty vyválíme do dlouhého válečku, a rozkrájíme dle přání velikosti noků. Viz. – video

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička. Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé....
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...
Díly – to znamená, podle množství kolik potřebujete na salát, pokud si děláte salát jen...
Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory, cibuli a špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Remosku vytřeme sádlem, nebo olejem naskládáme polovinu brambor. Osolíme a opepříme....
Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do pekáčku či remosky dáme...
Čokoládu nasekáme a necháme rozpustit, buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Přidáme...

RECEPTY