Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Riccotové noky

SUROVINY

250g brambor
250g riccoty
250g polohrubé mouky
2 vejce
sůl

POSTUP

Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vejce, riccotu, sůl a mouku. Vše zpracujeme rychle. Těsto si rozdělíme na 4díly a ty vyválíme do dlouhého válečku, a rozkrájíme dle přání velikosti noků. Viz. – video

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do...
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...
Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...
1 varianta: Maso i zeleninu omyjeme. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozpustíme nugát. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky našleháme s polovinou cukru. S druhou polovinou a špetkou soli našleháme bílky. Mandle a hořkou čokoládu nasekáme....
Na oleji zpěníme rychle cibulku, přihodíme hráček a zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a...
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...

RECEPTY