Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Piškotová roláda

SUROVINY

5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic hrubé či polohrubé mouky
½ lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu

POSTUP

Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný sníh, ten opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 8-10 minut. Po upečení plát sundáme z plechu. Papír opatrně sloupneme. Plát dáme na utěrku a po delší straně stočím. Necháme vychladnout.

Při naplnění opatrně roztočíme a naplníme, džemem, krémem atd.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Do kastrolu dáme vařit vodu. Přidáme máslo. Když se to začne vařit, přisypeme krupičku a vaříme...
Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...
Vanilkový cukr: Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru...
Díly – to znamená, podle množství kolik potřebujete na salát, pokud si děláte salát jen...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou bršlici,...
Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu...
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...

RECEPTY