Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřová žebírka

Máte rádi žebra? Rádi obíráte kostičky? Můj starší syn, když byl malý a měli jsme k obědu žebra, vždy všem hlásil, že měl k obědu mamuta. Tak si ho upečte.

SUROVINY

Marináda:
140 – 200g rajského protlaku (dle velikosti plechovky)
2 stroužky česneku prolisovaného
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce medu

1 kg vepřových žebírek
100ml vody

POSTUP

Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin.

Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech rozložíme maso. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 100ml vody. Přiklopené pečeme asi 30 min, potom odkryjeme. Pečeme ještě dalších 30 min.

Hlídáme, když tak dolijeme trochu vody.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse....
V misce smícháme obě smetany, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Přidáme pažitku najemno nasekanou. Salát rozebereme, opereme a osušíme....
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...

RECEPTY