Máte rádi žebra? Rádi obíráte kostičky? Můj starší syn, když byl malý a měli jsme k obědu žebra, vždy všem hlásil, že měl k obědu mamuta. Tak si ho upečte.
Marináda:
140 – 200g rajského protlaku (dle velikosti plechovky)
2 stroužky česneku prolisovaného
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce medu
1 kg vepřových žebírek
100ml vody
Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin.
Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech rozložíme maso. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 100ml vody. Přiklopené pečeme asi 30 min, potom odkryjeme. Pečeme ještě dalších 30 min.
Hlídáme, když tak dolijeme trochu vody.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved