Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jak uvařit vajíčka?

Vejce naměkko

Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý

Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme 3-4 min. Vejce by nemělo být přímo z chladničky, aby nepopraskalo. Vejce naměkko se podává v kalíšku, nebo se vyjme do vhodné, nahřáté sklenice.

(Já miluji vejce naměkko s uvařeným chřestem)

Vejce naměkko

Vejce nahniličko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek kašovitý

Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 5 – 6 min. Vejce by nemělo být přímo z chladničky, aby nepopraskalo. Vejce nahniličko se podává k různým většinou smetanovým omáčkám, třeba ke koprové, pažitkové, atd.

Vejce natvrdo

Vejce natvrdo – bílek i žloutek je zatuhlý

Vejce ponořené do vařící vody vaříme 10 min, ponořená do studené vody od začátku varu 8 min. Uvařené vejce ponoříme do studené vody, aby se nám dobře loupalo. Vejce natvrdo používáme na nejrůznější způsoby od pomazánek, salátů až jako samostatný pokrm.

SUROVINY

POSTUP

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého...
Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička. Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé....
Do kastrolu dáme vařit vodu. Přidáme máslo. Když se to začne vařit, přisypeme krupičku a vaříme...
Do kastrolu dáme vařit vodu. Přidáme máslo. Když se to začne vařit, přisypeme krupičku a vaříme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru rozšleháme vejce a...
Kečup, med, sójovou omáčku a nastrouhaný zázvor smícháme na marinádu. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme do marinády přes...

RECEPTY