Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čočková polévka s rajčaty a hořčicí

SUROVINY

1 lžíce oleje
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
100g slaniny nebo pancetty
2 stroužky česneku
větší špetka tymiánu
250 g čočky
2 lžičky celozrnné hořčice
1 konzerva krájených rajčat
1 l vody
Sůl, pepř

POSTUP

Zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme zeleninu, cibuli, česnek, slaninu a tymián. Přidáme čočku a zarestujeme. Přidáme hořčici a rajčata. Opět chvilku orestujeme. Zalijeme vodou. A vaříme, dokud není čočka měkká.

PS: Čočkovou polévku jsem objevila v jedné anglické kuchařce a doma se ujala jako teplá večeře pro zimní dny. Tak snad Vám bude chutnat.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout. Oloupeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na plátky. Jogurt smícháme...
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu....
Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze. Hrušky vykrájíme...

RECEPTY