Čočková polévka s rajčaty a hořčicí

SUROVINY

1 lžíce oleje
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
100g slaniny nebo pancetty
2 stroužky česneku
větší špetka tymiánu
250 g čočky
2 lžičky celozrnné hořčice
1 konzerva krájených rajčat
1 l vody
Sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme zeleninu, cibuli, česnek, slaninu a tymián. Přidáme čočku a zarestujeme. Přidáme hořčici a rajčata. Opět chvilku orestujeme. Zalijeme vodou. A vaříme, dokud není čočka měkká.

PS: Čočkovou polévku jsem objevila v jedné anglické kuchařce a doma se ujala jako teplá večeře pro zimní dny. Tak snad Vám bude chutnat.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně...
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kaštanová kaše s ovocem je rychlá, zdravá a přirozeně sladká snídaně, kterou zvládneš za pár minut. Kaštanová mouka dodá jemnou...
Borovicová kvašená limonáda je originální domácí fermentovaný nápoj s jemným perlením a svěží lesní chutí. Vyzkoušej recept plný zdravých probiotik....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x