Čočková polévka s rajčaty a hořčicí

SUROVINY:

1 lžíce oleje
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
100g slaniny nebo pancetty
2 stroužky česneku
větší špetka tymiánu
250 g čočky
2 lžičky celozrnné hořčice
1 konzerva krájených rajčat
1 l vody
Sůl, pepř

POSTUP:

Zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme zeleninu, cibuli, česnek, slaninu a tymián. Přidáme čočku a zarestujeme. Přidáme hořčici a rajčata. Opět chvilku orestujeme. Zalijeme vodou. A vaříme, dokud není čočka měkká.

PS: Čočkovou polévku jsem objevila v jedné anglické kuchařce a doma se ujala jako teplá večeře pro zimní dny. Tak snad Vám bude chutnat.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Ořechová omáčka zastudena
DIP

Ořechová omáčka zastudena

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo
prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a
cit. šťávu. Dle potřeby

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK