Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuře s česnekem a citronem

SUROVINY

1 kuře

Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl

Bulgur:
500g bulguru
1l vody
sůl

POSTUP

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.

Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete

Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou. Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka....
Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do pekáčku či remosky dáme...
Játra očistíme, zbavíme se všech bílých blanek. Česnek oloupeme a vše umeleme. V misce utřeme změklé máslo s vajíčkem, přidáme umleté játra s česnekem. Osolíme,...

RECEPTY