Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Jedlé květy vždy obyčejné jídlo povýší na exkluzivní. Tyto jsou ještě super zdravé a krásně barevné. Proč do jídla vždy nevložit nějaké zdraví z přírody.
100 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
8 lžic mléka
1 lžička třtinového cukru
květenství bezu černého
květy měsíčku lékařského
Olej na smažení
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu.
Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílku. Přisypeme okvětní lístky z měsíčku.
Do pánve nalijeme olej a rozpálíme jej. Do těstíčka namáčíme květenství bezu a vkládáme do rozpáleného oleje. Když se smaží spodní strana, odstřihneme silnější stonky květenství. Otočíme.
Usmažené vkládáme na ubrousek okapat. Podáváme zalité sirupem z květu bezu (např. Singlefood.cz) anebo rozpuštěným medem s kvítky bezu a měsíčku
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved