Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ovesné omeletky z květů černého bezu a měsíčku lékařského

Jedlé květy vždy obyčejné jídlo povýší na exkluzivní. Tyto jsou ještě super zdravé a krásně barevné. Proč do jídla vždy nevložit nějaké zdraví z přírody.

SUROVINY

100 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
8 lžic mléka
1 lžička třtinového cukru
květenství bezu černého
květy měsíčku lékařského
Olej na smažení

POSTUP

Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu.

Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílku. Přisypeme okvětní lístky z měsíčku.

Do pánve nalijeme olej a rozpálíme jej. Do těstíčka namáčíme květenství bezu a vkládáme do rozpáleného oleje. Když se smaží spodní strana, odstřihneme silnější stonky květenství. Otočíme.

Usmažené vkládáme na ubrousek okapat. Podáváme zalité sirupem z květu bezu (např. Singlefood.cz) anebo rozpuštěným medem s kvítky bezu a měsíčku

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mléko s vodou nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme sůl, vhodíme nudle. Vaříme 8 – 10 min. Scedíme a nechámee...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a...
Dáme vařiti kousek květáku do zasolené vody nebo polévky. Uvařený, měkký nadrobno rozsekáme. Do hrnečku dáme vejce, osolíme a řádně to...

RECEPTY