Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Batátové pyré s fetou

SUROVINY

4 batáty
2 brambory
1 plátek másla (asi 50g)
asi 250ml mléka lépe smetany
sůl
150 – 200g fety

POSTUP

Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme.

Rozmačkáme nebo rozmixujeme rovnou v hrnci. Mléko či smetanu ohřejeme. Přidáme máslo. Postupně přiléváme ohřáté mléko či smetanu. Dochutíme solí, ale opatrně! Feta je dost slaná.

Fetu nakrájíme nebo rozdrobíme a zamícháme do pyré. Ihned podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min. Zalijeme...
Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...

RECEPTY