Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tříbarevné tvarohové řezy

Taková nedělní klasika, když to není bábovka, jsou to tvarohové řezy všeho druhu. Vidíte ten hrneček? To je můj památeční (reklamní na cikorku). Celé prázdniny u babičky jsem z něj pila (i limonádu), jiný jsem nechtěla. Jó, to už je hrozně dávno. Mám radost, že jsem si ho mohla vzít, než babička zemřela, jinak bych ho určitě neměla.

SUROVINY

Tmavé těsto:
300g hladké mouky
100g cukru
100g tuku
2lžíce kakaa
7lžic mléka
1lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň:
500g tvarohu
2 vejce
1lžíce vanilkového cukru viz jak na to
(1 lžíce hrubé mouky)

Džem rybízový, malinový, apod.

Piškotové těsto:
4 vejce – sníh
180g hrubé mouky
180g cukru

POSTUP

Na tmavé kakaové těsto všechny ingredience zpracujeme na vále v nelepivé těsto. Dáme alespoň na 30 min do chladničky odležet.

Na tvarohovou náplň našleháme tvaroh se žloutky a cukrem. Bílky našleháme v pevný sníh. Potom ho opatrně zamícháme do tvarohového krému. Pokud se nám zdá tvaroh řídký, můžeme vmíchat hrubou mouku.

Na piškotové těsto dáme šlehat bílky na pevný sníh. Zašleháme cukr a žloutky. Potom opatrně zamícháme mouku.

Sestavení řezů – na plech rozválíme kakaové těsto. Rozprostřeme tvarohovou náplň, kterou potřeme džemem. Na to potom nalijeme piškotové těsto. Uhladíme. Dáme péct do rozpálené trouby na 180°C asi na 45 min. Vyzkoušíme špejlí.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na nudličky či menší kostky, obalíme v hladké mouce. Na 1 lžíci oleje orestujeme obalené maso. Maso dávejte do...
Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak...
Na těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme do chladničky odpočinout min 30 min nejlépe přes...

RECEPTY