Rohlíky

SUROVINY

1kg hladké mouky
½ l mléka
80g rostlinného tuku (Héra, Zlatá Haná)
30g cukru
1 žloutek
1 kostička droždí
1 lžička soli

Shrnutí

POSTUP

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěný tuk, žloutek a začneme zpracovávat těsto. Osolíme. Těsto zaděláváme tak dlouho, dokud není krásně hladké. Můžeme vše udělat v robotu. Hotové těsto poprášíme moukou a zabalíme do utěrky. Dáme na teplé místo kynout. (Já dávám mísu do postele pod peřinu, a když se k tomu přitulí můj pejsek-naháč, tak je to vykynuté co by dup.)

Vykynuté těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme do kruhu a ten rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Od širší strany stáčíme ke špičce. Snažíme se, aby špička byla pod rohlíkem. Nandáme na plechy a necháme ještě chvilku vykynout. Potřeme mlékem a sypeme buď mákem, sezamem, kmínem, nebo mořskou solí.

Rohlíky

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na...
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min....
Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Salát natrháme na malé kousky, přidáme dílky grepu, mátu. Ochutíme citronovou šťávou a spojíme vše majonézou. Ozdobíme uzenou rybou. Podáváme...
Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x