Cuketová polévka

SUROVINY:

4 malé nebo1 větší cuketa (Pokud má velká uvnitř již semen, tak ty odstraníme)
1 cibule
70g másla
30g másla
2 brambory
700ml zeleninového nebo hovězího vývaru – viz jak na to
250 ml smetany
sůl, bílý pepř
olivový nebo dýňový olej
1 bagetka

POSTUP:

Na 70g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostičky nekrájené brambory a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 min. Přidáme na kostky nakrájenou cuketu. (část kostiček si dáme stranou na ozdobu) Vše uvaříme do měkka. Vše rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou, osolíme a opepříme.

Schované kostičky orestujeme na 30g másla a dáme stranou. Nasucho opečeme kostičky z bagety.

Polévku servírujeme s krutony, kostičkami opečené cukety a pokapanou olejem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Kořeněné hovězí
Maso

Kořeněné hovězí

Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo. Vyndáme. Přidáme 1lžíci sádla nebo

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK