Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Opečený vepřový jazyk

Hodně lidí nemá vnitřnosti rádo, ale je to škoda. Vždyť zrovna maso z jazyka je tak lahodné, bez tuku a polévka to je přímo bomba.

SUROVINY

3 vepřové jazyky
voda
4 vejce
máslo
Sůl, pepř

POSTUP

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a vložíme do studené vody, aby nám šly dobře oloupat.

Jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpálené pánvičce na másle je zprudka opečeme a zalijeme rozšlehaným vejcem. Opepříme, osolíme.

Pánvičku přiklopíme, aby se vejce pěkně zatáhly. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami s petrželkou.

PS: Vývar z jazyků použijeme na polévku s bylinkovou palačinkou. Viz. recepty

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...
Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme. (Nebo použijeme z předešlého dne) Na rendlík dáme nakrájený špek a 1 lžíci sádla. Špek necháme...
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a šalotku v ní orestujeme....

RECEPTY