Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z bršlice

A opět úporný plevel bršlice

SUROVINY

2 střední brambory
1 velký svazek bršlice (kozí noha)
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru – viz Základní recepty
150 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř čerstvě mletý
máslo, sádlo, či olej

Vložka:
2 větší brambory uvařené ve slupce (zbyly mi od včerejška)
1 stroužek česneku

POSTUP

Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme je ve vývaru. Ochutíme solí, pepřem.

Než brambory úplně změknou, přidáme nakrájenou bršlici. Nakonec vmícháme smetanu, necháme krátce provařit a polévku rozmixujeme.

Včerejší uvařené brambory opečeme na másle a potřeme nastrouhaným či prolisovaným česnekem. Polévku ozdobíme opečenými bramborami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a...
Máslo rozehřejeme a v něm rozpustíme čokoládu. Přendáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme vejce. Zamícháme. Přisypeme cukr, kakao a mouku s práškem...
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce dáme olej a osmahneme na něm zeleninu dozlatova. Přidáme čočku a rozmačkaný česnek. Prohodíme...

RECEPTY