Jemná květáková polévka se smaženým květákem

SUROVINY:

1 květák
1 l vody
sůl, bílý pepř
100 ml smetany
muškátový oříšek

Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

POSTUP:

Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme. Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova. Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.

PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK