Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jemná květáková polévka se smaženým květákem

SUROVINY

1 květák
1 l vody
sůl, bílý pepř
100 ml smetany
muškátový oříšek

Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

POSTUP

Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách, aby zůstali ještě polotvrdé. Zbytek uvaříme doměkka. Odstraníme košťál a vše rozmixujeme. Přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Okořeníme muškátovým oříškem. Květák, který jsme vyndali na začátku vaření obalíme klasicky v trojobale a smažíme do zlatova. Polévku nalijeme do talířů, přidáme osmažený květák a ještě postrouháme muškátový oříškem.

PS: Polévka je opravdu jemná. Proto smažený květák, je jako vložka, do polévky to pravé.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a...
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...

RECEPTY