Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuřecí vývar a mini karbanátky

Když dělám kuře s nádivkou (a to dělám často) vyjímám skelet z kuřete, aby se tam nádivky hodně vešlo a aby se kuře dobře porcovalo. Ze skeletu udělám vývar. Protože nejsem profík ve vykosťování, zbývá mi tam maso a tak vznikly mini karbanátečky – jako vložka do polévky.

SUROVINY

750ml1l vývaru – viz základní recepty
2 hrsti kořenové zeleniny nakrájené třeba na julienne

Karbanátky:
80 – 100g kuřecího uvařeného masa
1 vejce
sůl, pepř
muškátový oříšek
hrst nasekané petrželky
1 – 2 lžíce strouhanky

POSTUP

Vývar připravíme dle sekce základní recepty.

Čerstvou zeleninu si nakrájíme třeba na julienne a vhodíme ji do vývaru těsně před podáváním.

Vychladlé maso z polévky obereme a nasekáme najemno, přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a petrželku. Promícháme a postupně přisypáváme strouhanku, tak dlouho až nám jdou tvořit ze směsi placičky.

Ty opečeme na kapce oleje nebo i nasucho na pánvičce.

Potom používáme jako vložku do polévky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme...
Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...

RECEPTY