Loni jsem do příběhu dala tohoto zajíce a chtěli jste recept. Tak tady je.
300g hladké mouky
100g cukru moučka
250g tuku (Héra, Zlatá Haná apod.)
250g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva
Krém:
2 mascarpone
4 lžíce moučkového cukru
6 lžic vaječného koňaku
Na vál prosejeme mouky, přidáme kypřící prášek, cukr, změklý tuk, vejce a nastrouhanou mrkev na jemném struhadle. Zaděláme v tužší těsto. Necháme odpočinout.
Polovinu těsta rozválíme rovnou na pečícím papíru a vyřízneme tvar zajíce. Přebytečné těsto odstraníme. S druhou polovinou uděláme to samé. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.
Na krém našleháme mascarpone s cukrem a postupně přidáváme vaječný likér. Přendáme do zdobícího sáčku.
Dáme jeden plát, ozdobíme krémem a ovocem (já použila mango). Přiložíme další plát, nastříkáme krém a ozdobíme dle své fantazie.
PS: Ze zbytku upečeme pláty, anebo vykrájíme hezké tvary. Vše můžeme použít na poháry.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved