Velikonoční zajíc z mrkve

Loni jsem do příběhu dala tohoto zajíce a chtěli jste recept. Tak tady je.

SUROVINY

300g hladké mouky
100g cukru moučka
250g tuku (Héra, Zlatá Haná apod.)
250g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva

Krém:
2 mascarpone
4 lžíce moučkového cukru
6 lžic vaječného koňaku

Shrnutí

POSTUP

Na vál prosejeme mouky, přidáme kypřící prášek, cukr, změklý tuk, vejce a nastrouhanou mrkev na jemném struhadle. Zaděláme v tužší těsto. Necháme odpočinout.

Polovinu těsta rozválíme rovnou na pečícím papíru a vyřízneme tvar zajíce. Přebytečné těsto odstraníme. S druhou polovinou uděláme to samé. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.

Na krém našleháme mascarpone s cukrem a postupně přidáváme vaječný likér. Přendáme do zdobícího sáčku.

Dáme jeden plát, ozdobíme krémem a ovocem (já použila mango). Přiložíme další plát, nastříkáme krém a ozdobíme dle své fantazie.

PS: Ze zbytku upečeme pláty, anebo vykrájíme hezké tvary. Vše můžeme použít na poháry.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové...
Palačinky připravíme dle základního palačinkového těsta – viz „Jak na to“ Jen hladké mouky dáme 50g a 200g nahradíme špaldovou....
Salát propereme, jahody opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. V mističce prošleháme, olej, sůl, pepř, citr. šťávu a balsamicový krém....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše...
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x