Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Velikonoční zajíc z mrkve

Loni jsem do příběhu dala tohoto zajíce a chtěli jste recept. Tak tady je.

SUROVINY

300g hladké mouky
100g cukru moučka
250g tuku (Héra, Zlatá Haná apod.)
250g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva

Krém:
2 mascarpone
4 lžíce moučkového cukru
6 lžic vaječného koňaku

POSTUP

Na vál prosejeme mouky, přidáme kypřící prášek, cukr, změklý tuk, vejce a nastrouhanou mrkev na jemném struhadle. Zaděláme v tužší těsto. Necháme odpočinout.

Polovinu těsta rozválíme rovnou na pečícím papíru a vyřízneme tvar zajíce. Přebytečné těsto odstraníme. S druhou polovinou uděláme to samé. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.

Na krém našleháme mascarpone s cukrem a postupně přidáváme vaječný likér. Přendáme do zdobícího sáčku.

Dáme jeden plát, ozdobíme krémem a ovocem (já použila mango). Přiložíme další plát, nastříkáme krém a ozdobíme dle své fantazie.

PS: Ze zbytku upečeme pláty, anebo vykrájíme hezké tvary. Vše můžeme použít na poháry.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...
Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do...
Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a...

RECEPTY