Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vejce v hořčičné omáčce

Určitě vám zbyli vajíčka z Velikonoc. Tak je vrazte do omáčky.

SUROVINY

8 vajec vařených natvrdo – viz Základní recepty
1/4l vývaru
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička estragonu
150g zakysané smetany
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku jen prohřejeme.

Vajíčka uvaříme dle viz – základní recepty natvrdo.

PS: Podáváme s vařenými bramborami či opečenou bagetou. Pokud máte vajíčka již z Velikonoc. Dáme je neoloupaná do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme ohřát, nebo je v mikrovlnné troubě oloupaná překrojená ohřejeme v páře.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou na sirup. Pokud chceme teplou variantu, vše rychle smícháme a...
Kapustu spaříme. Maso umeleme nebo velice jemně nasekáme, přidáme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek. Promícháme. Do spařeného kapustového...
Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu...

RECEPTY