Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vejce v hořčičné omáčce

Určitě vám zbyli vajíčka z Velikonoc. Tak je vrazte do omáčky.

SUROVINY

8 vajec vařených natvrdo – viz Základní recepty
1/4l vývaru
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička estragonu
150g zakysané smetany
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku jen prohřejeme.

Vajíčka uvaříme dle viz – základní recepty natvrdo.

PS: Podáváme s vařenými bramborami či opečenou bagetou. Pokud máte vajíčka již z Velikonoc. Dáme je neoloupaná do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme ohřát, nebo je v mikrovlnné troubě oloupaná překrojená ohřejeme v páře.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso očistíme a prošpikujeme stroužky česneku. Pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Dáme do pekáče a podlijeme částí vody. Pečeme při...
Na oleji orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a dusíme asi 5 min do měkka. Přilejeme vývar...
Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak...

RECEPTY