Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jednohubky se sýrem a mrkví a hruškou

Něco zdravějšího a dobrého k bílému vínu

SUROVINY

1 mrkev
1 menší hruška
1 lžíce citr. šťávy
sůl, pepř
8 plátků toustového celozrnného chleba
150g – 200g lučiny, žervé či paloučku
4 silnější plátky ementálu nebo goudy
Listový salát
špetka černého sezamu

POSTUP

Nejdříve si připravíme salátek. Nastrouháme mrkev najemno a hrušku bez slupky. Přidáme citr. šťávu. Osolíme, opepříme. Zamícháme a necháme odležet.

Toustový chleba opečeme, buď v topinkovači, na pánvičce nasucho nebo v troubě. Odkrojíme kůrky.

Plátek chleba natřeme žervé, na něj přidáme plátek ementálu či goudy a přiklopíme druhým natřeným tousťákem namazanou stranou dolů, aby se chleby dobře slepily. Chleby překrojíme křížem na čtvrtiny.

Na každou jednohubku mázneme zbytek žervé, ozdobíme listovým salátem, mrkvovým salátkem a posypeme sezamovým semínkem

PS: Pokud je hruška i mrkev hodně šťavnatá, pustí mnoho šťávy, tak je dobré salátek nechat na sítku před zdobením okapat.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl (foto). Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru...
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...

RECEPTY