Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Něco zdravějšího a dobrého k bílému vínu
1 mrkev
1 menší hruška
1 lžíce citr. šťávy
sůl, pepř
8 plátků toustového celozrnného chleba
150g – 200g lučiny, žervé či paloučku
4 silnější plátky ementálu nebo goudy
Listový salát
špetka černého sezamu
Nejdříve si připravíme salátek. Nastrouháme mrkev najemno a hrušku bez slupky. Přidáme citr. šťávu. Osolíme, opepříme. Zamícháme a necháme odležet.
Toustový chleba opečeme, buď v topinkovači, na pánvičce nasucho nebo v troubě. Odkrojíme kůrky.
Plátek chleba natřeme žervé, na něj přidáme plátek ementálu či goudy a přiklopíme druhým natřeným tousťákem namazanou stranou dolů, aby se chleby dobře slepily. Chleby překrojíme křížem na čtvrtiny.
Na každou jednohubku mázneme zbytek žervé, ozdobíme listovým salátem, mrkvovým salátkem a posypeme sezamovým semínkem
PS: Pokud je hruška i mrkev hodně šťavnatá, pustí mnoho šťávy, tak je dobré salátek nechat na sítku před zdobením okapat.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved