Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vanilkové sušenky

SUROVINY

(30 – 40 ks)

100g másla
120g cukru krupice
1 vanilkový lusk
1 vejce
180g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
vanilkový cukr na obalení – viz Jak na to

POSTUP

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme se solí a kypřícím práškem. Opatrně vmícháme do máslové pěny.

Připravíme si plech a vyložíme ho pečícím papírem. Zapneme troubu na 180 – 200°C. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme ve vanilkovém cukru a klademe na plech ve větších vzdálenostech. Pečeme cca 8 – 10 min. Vyndáme a necháme vychladnout.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...
Dužinu z melounů vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Okurku a cibuli nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Chilli nasekáme na malinkaté kousíčky. Vše dáme...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....

RECEPTY