Pečené brambory se zeleninovou salsou

Už grilujete, nebo jen tak sedíte s přáteli venku na terase? Tak toto je recept právě pro Vás. Prosím Vás, ale počítejte s tím, že půl kila brambor Vám nebude určitě stačit 🙂

SUROVINY

½ salátové okurky
½ červené papriky
1 stroužek česneku
1 cibule červená
1-2 chilli papričky (dle chuti)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce oleje olivového
špetka cukru nebo malá lžička medu (dle chuti)
1 lžíce bazalky
Sůl

500g brambor
3 lžíce slunečnicového oleje
200g uzeného sýra

Shrnutí

POSTUP

Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi malé kostičky. Citr. šťávu, 1 lžíci oleje, sůl, cukr nebo med a bazalkou rozmícháme do emulze. Jde to dobře v uzavřené skleněné sklenici protřepáním. Nalijeme na zeleninu a necháme chvilinku odležet, aby se chuti propojily.

Troubu rozpálíme na 250°C. Brambory oloupeme (nové nemusíme) a nakrájíme na slabší plátky. Pokapeme olejem a rozložíme na plech. Dáme do trouby a pečeme asi 15 min dokřupava. Lupínky posolíme. Postrouháme sýrem a vložíme zpátky do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme se zeleninovou salsou

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nejdříve našleháme jogurt s medem. Potom opatrně vmícháme nasekanou mátu. Omáčka se nejvíce hodí ke grilovanému ovoci. Pokud ubereme med...
Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...
Hrášková polévka z konzervovaného hrášku je ideální, když potřebuješ rychle uvařit něco chutného a máš po ruce jen konzervovaný hrášek....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x