Už grilujete, nebo jen tak sedíte s přáteli venku na terase? Tak toto je recept právě pro Vás. Prosím Vás, ale počítejte s tím, že půl kila brambor Vám nebude určitě stačit 🙂
½ salátové okurky
½ červené papriky
1 stroužek česneku
1 cibule červená
1-2 chilli papričky (dle chuti)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce oleje olivového
špetka cukru nebo malá lžička medu (dle chuti)
1 lžíce bazalky
Sůl
500g brambor
3 lžíce slunečnicového oleje
200g uzeného sýra
Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi malé kostičky. Citr. šťávu, 1 lžíci oleje, sůl, cukr nebo med a bazalkou rozmícháme do emulze. Jde to dobře v uzavřené skleněné sklenici protřepáním. Nalijeme na zeleninu a necháme chvilinku odležet, aby se chuti propojily.
Troubu rozpálíme na 250°C. Brambory oloupeme (nové nemusíme) a nakrájíme na slabší plátky. Pokapeme olejem a rozložíme na plech. Dáme do trouby a pečeme asi 15 min dokřupava. Lupínky posolíme. Postrouháme sýrem a vložíme zpátky do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme se zeleninovou salsou
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved