Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené kiwi se žloutkovým krémem

SUROVINY

4 kiwi
50 g máslo
3 lžíce moučkového cukru
1 – 2 vejce
4 lžíce mandlové mouky (namleté mandle- lze koupit v obchodě)
2 lžíce zakysané smetany
mouka (hladká) na obalení
1/2 šálek mandle (lupínky)
olej na usmažení

Žloutkový krém:
5 lžic cukru krupice
4 žloutky
450ml plnotučného mléka
vanilkový lusk
10ml rumu

POSTUP

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.

Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Žloutkový krém:

Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě, aby se nesrazil.

Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc...
Kuře dobře omyjeme a osušíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Banán oloupeme a pokrájíme na kolečka....

RECEPTY