Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zbyla mi voda z uzeného masa a trocha hrachové kaše. Tak mě napadlo, že na blogu nemám klasickou hrachovou polévku, která se hezky hodí na Zelený čtvrtek.

SUROVINY

2 hrsti hrachu
1 l vývaru z kostí, uzeného nebo zeleninového
1 lžíce sádla
½ lžíce hladké mouky
sůl, pepř.
špetka majoránky
stroužek česneku
uzené, špek, páreček

POSTUP

Hrách necháme přes noc namočený.

Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 – 60 min.

V druhém hrnci připravíme jíšku ze sádla a hladké mouky a zalijeme vývarem a přidáme i ten z hrachu. Hrách přepasírujeme přes sítko. (nebo ho prostě rozmixujeme). Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem.

Přidáme nakrájenou uzeninu. Prohřejeme. Podáváme se smaženou houskou nakrájenou na kostičky.

PS: V jedné knize jsem se dočetla, že v polévce zavařovali i silnější vaječné nudle. Tak to zkuste, není to špatné.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na těsto zpracujeme máslo, oba cukry, vejce a mouku s práškem do pečiva. Necháme odpočinout v chladničce nejméně 1 hodinu. Vychladlé těsto rozválíme na...
Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše...
Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech...

RECEPTY