Hrachová polévka

Zbyla mi voda z uzeného masa a trocha hrachové kaše. Tak mě napadlo, že na blogu nemám klasickou hrachovou polévku, která se hezky hodí na Zelený čtvrtek.

SUROVINY

2 hrsti hrachu
1 l vývaru z kostí, uzeného nebo zeleninového
1 lžíce sádla
½ lžíce hladké mouky
sůl, pepř.
špetka majoránky
stroužek česneku
uzené, špek, páreček

Shrnutí

POSTUP

Hrách necháme přes noc namočený.

Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 – 60 min.

V druhém hrnci připravíme jíšku ze sádla a hladké mouky a zalijeme vývarem a přidáme i ten z hrachu. Hrách přepasírujeme přes sítko. (nebo ho prostě rozmixujeme). Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem.

Přidáme nakrájenou uzeninu. Prohřejeme. Podáváme se smaženou houskou nakrájenou na kostičky.

PS: V jedné knize jsem se dočetla, že v polévce zavařovali i silnější vaječné nudle. Tak to zkuste, není to špatné.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Na másle ji zesklovatíme. Přilejeme smetanu a vývar. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme do...
Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a...
Pudinky rozmícháme spolu s cukrem ve šťávě slité z meruňkového kompotu - 500ml (pokud máte málo šťávy, dolijte vodou) a...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozinky dáme do misky a polejeme rumem. Občas promícháme, aby se nasákly všechny rovnoměrně. Dáme ohřát mléko, aby bylo jen...
Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x