Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 kuře
3 pomeranče
plátek másla
sůl
červený pepř

POSTUP

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva pomeranče na desce poválíme, aby se uvolnila šťáva. Do jednoho pomeranče pomocí jehlice uděláme několik děr a takto připravený pomeranč celý vložíme do kuřete. Z druhého vymačkáme šťávu.

Pekáč potřeme máslem, na něj dáme kuře a podlijeme to šťávou z pomeranče. Dáme péct přiklopené na 180 – 200°C asi hodinu, když je kuře měkké odkryjeme pekáč a opečeme kůži do křupava. Poslední pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj filetky bez šlupiček.

Hotové kuře vyndáme z trouby a do šťávy přidáme filetky z pomeranče, aby se trochu prohřály. Podáváme s vařenými bramborami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar. Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky. Morek vyškrábneme na pánvičku a...
Mouku prosejeme na vál, přidáme mleté mandle, cukr, macha čaj a nastrouhaný tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto...
Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme na...

RECEPTY