Sekaná

Dnes jedna klasika. Skvěle se k ní hodí fazolový salát z minulého příspěvku.

SUROVINY:

500g mletého vepřového masa
250g hovězího mletého masa
2 vejce
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sušené majoránky
sůl, pepř
2 lžíce strouhanku
300g slaniny

POSTUP:

Předehřejeme troubu na 200°C.

Maso dáme do mísy. Přidáme vejce, nakrájenou najemno cibuli, utřený česnek a majoránku. Osolíme, opepříme. Tuto směs pořádně propracujeme, nejlépe to jde rukama. Pokud se nám sekaná zdá řídká přidáme strouhanku. Maso pořádně propracujeme, můžeme s ním i párkrát bouchnout. 

Uděláme dvě šišky a ty obalíme plátky slaniny a dáme do pekáče. Podlijeme asi 50ml vody. Pečeme asi 1 hodinu.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Marinované ředkvičky
Salát

Marinované ředkvičky

Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, přidáme nasekanou pažitku a pampeliškové listy. Osolíme, opeříme a zakapeme olejem. Necháme min. 10min odležet. Může jíst jako přílohu a

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK