Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krémová česnečka

Skvělá podzimní polévka na imunitu. Neobávejte se množství česneku. On při restování spíše zesládne a tím je polévka jen mírně štiplavá.

SUROVINY

100g česneku čisté váhy (asi 2 celé česneky)
3 lžíce oleje slunečnicového
1 šalotka
3 lžíce vermutu
250 ml bílého vína
750 ml vývaru zeleninového nebo drůbežího – viz Jak na to
sůl, bílý pepř
100 ml smetany
100g zakysané smetany (asi 3 lžíce)

POSTUP

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min. Zalijeme vermutem, vínem a vývarem. Přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Vmícháme obě smetany a vaříme, aby polévka trochu zhoustla. Potom rozmixujeme.

Podáváme s krutonky, nebo opečeným toustem na másle. Můžeme přihodit nějakou bylinku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr. Uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, a přidáme mléko. Pomocí nože od středu důlku trochu...
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Mouku, cukr, prášek do pečiva v míse promícháme. Přidáme vejce, mléko a olej. Vše hezky spojíme. Část těsta odebereme a...
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka. Zbytkem...

RECEPTY