Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem

SUROVINY

Těsto: (hrnek 240- 250 ml)
1 hrnek hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
4 – 6 lžic cukru tmavého
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 vejce
8 – 10 lžic mléka
4 lžíce oleje
2 střední mrkve (asi 120g)

Sýrový krém:
125 -150g krémového sýra (philadelphia, ricota. gervais)
plátek změklého másla (50g)
4 lžíce moučkového cukru
kůra a šťáva z ½ pomeranče

Shrnutí

POSTUP

Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr, koření. Vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a nakonec nastrouhanou mrkev i se šťávou. (Nelekněte se, že těsto je tužší, ona mrkev pustí při pečení ještě šťávu) Těsto rozdělíme do košíčků. Pečeme asi 25 min. Vyzkoušíme špejlí. Zapíchneme do prostředka muffiny špejli a pokud je po vytažení suchá, těsto je hotové.

Na sýrový krém našleháme máslo a sýr. Přidáme cukr dle chuti a kůru a šťávu z pomeranče

PS: Cupcakes peču moc ráda – jsou to takové malé dortíčky. Dají se krásně zdobit a plnit. Využijete do nich všechny zbytky ovoce, čokolád, ořechů, marcipánu apod.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Jahodové kostky jsou skvělý letní moučník s piškotem, tvarohem, želé a šlehačkou. Rychlý a osvěžující recept, který nadchne celou rodinu....
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes...
Čokoládu nasekáme a necháme rozpustit, buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem. Vrstva jablková: Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a...
Uvaříme zeleninový vývar – viz. Jak na to, jen v něm vyvaříme ještě 3 stroužky česneku navíc. Teplý scezený vývar...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x