Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s hroznovým vínem

SUROVINY

400g těstovin – viz jak na to
1 šalotka
1 lžíce másla
250ml smetany
200ml vývaru viz Jak na to
150g kozího smetanového sýra
150g hroznového vína
2 lžíce grapu nebo vína
sůl, pepř
snítka rozmarýnu (nebo dvě špetky sušeného)
hrst vlašských ořechů

POSTUP

Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Na másle ji zesklovatíme. Přilejeme smetanu a vývar. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme do omáčky.

Mezitím dáme vařit těstoviny, buď podle návodu na obalu anebo domácí dle Jak na to.

Kuličky hroznů rozkrojíme, pokud mají zrníčka, vyjmeme. Do omáčky přidáme grapu nebo víno. Osolíme, opepříme. Nasypeme nasekaný rozmarýn a hrozny. Prohřejeme. Vypneme. Přidáme uvařené těstoviny, prohodíme. Na talíři posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

PS: Pro masožrouty můžeme podávat s orestovaným krůtím masem na másle. Maso osolíme, opepříme a opečeme na másle.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme...
Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...

RECEPTY