Těstoviny s hroznovým vínem

SUROVINY

400g těstovin – viz jak na to
1 šalotka
1 lžíce másla
250ml smetany
200ml vývaru viz Jak na to
150g kozího smetanového sýra
150g hroznového vína
2 lžíce grapu nebo vína
sůl, pepř
snítka rozmarýnu (nebo dvě špetky sušeného)
hrst vlašských ořechů

Shrnutí

POSTUP

Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Na másle ji zesklovatíme. Přilejeme smetanu a vývar. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme do omáčky.

Mezitím dáme vařit těstoviny, buď podle návodu na obalu anebo domácí dle Jak na to.

Kuličky hroznů rozkrojíme, pokud mají zrníčka, vyjmeme. Do omáčky přidáme grapu nebo víno. Osolíme, opepříme. Nasypeme nasekaný rozmarýn a hrozny. Prohřejeme. Vypneme. Přidáme uvařené těstoviny, prohodíme. Na talíři posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

PS: Pro masožrouty můžeme podávat s orestovaným krůtím masem na másle. Maso osolíme, opepříme a opečeme na másle.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy...
Z kopřiv použijeme jen listy, ty spaříme horkou vodou. Trochu vymačkáme a posekáme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přidáme rozmačkaný banán...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny suroviny na těsto dáme na vál a rychle zpracujeme. Když je těsto krásně hladké dáme odležet do lednice. Jablka...
Saláty očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na sousta. Maliny probereme a pár si jich schováme na ozdobu. Ze zbytku připravíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x