Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rozhuda s cibulí a pažitkou

SUROVINY

250g tvarohu ve vaničce
50 g másla
2 jarní cibulky nebo 1 malá šalotka
2 lžíce pažitky nakrájené najemno
špetka soli
špetka kmínu
smetana nebo mléko

POSTUP

Změklé máslo dáme do mixéru a našleháme do pěny. Přidáme tvaroh a vše našleháme. Pokud se Vám zdá pomazánka velice tuhá můžeme ji zředit trochou mléka nebo smetany pokojové teploty. Zamícháme cibulku a pažitku. Dle chuti osolíme a okmínujeme.

PS: Podáváme namazané na tmavém chlebu, toustu. Výborná rozhuda je k novým bramborám uvařených na loupačku a opečeným brambůrkám je také moc dobrá. Vzpomínky na dětství.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky ušleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Opatrně přidáme rum. Krém se hodí k ovocným salátům, sorbetu a zmrzlině....
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme cukr. Kokos promícháme s moukou a opatrně zamícháme do sněhu. Vymažeme plech máslem (nebo...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...

RECEPTY