Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hrušková polévka s potočnicí a nivou

SUROVINY

1 velkou hrst lístků potočnice (nebo i polníčku)
4 velké hrušky
1l vývaru (zeleninového nebo kuřecího – viz jak na to)
sůl, pepř
1 smetana
1 citron
asi 140g nivy
krutony

POSTUP

1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo tvrdou slupku okrájejte jí) a vaříme asi 15 min. Ze zbytků potočnice otrháme lístky a zbytky naházíme do polévky. Rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme smetanu a citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme.

Polévku nalijeme do talíře, vsypeme nastrouhanou nivu a ozdobíme lístky potočnice nebo polníčku. Podáváme s krutonky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Slaninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na půl kolečka. Kedlubnu a mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na větší nudličky...
Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....
Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.) Na sádle...

RECEPTY