Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Křupavé jahodové polštářky

Čerstvé jahody už budou na záhonech a my jistě máme ještě staré v mrazáku. Tak je skombinujeme na rychlý lahodný jahodový dezert.

SUROVINY

275g listového těsta (již rozválený plát)
asi 1 lžíce mléka
20g sekaných lískových oříšků
1 lžíce cukru hrubého
500g tvarohu (kostka)
3 – 4 lžíce moučkového cukru
8 jahod (lépe zamražených)
4 lžíce mléka
čerstvé jahody na ozdobu

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Rozválené těsto rozkrájíme na sudý počet dílů. (Já jsem udělala 28 menších dílků.)

Polovinu potřeme mlékem a posypeme nasekanými ořechy a hrubým cukrem a dáme na jeden plech. Pečeme na pečícím papíru 12 – 15 min.

Druhou polovinu dáme na druhý plech. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme dalším plechem. Zatížené pečeme 5 min, potom odkryjeme a dopečeme asi 10 min.

Polštářky se tolik nenafouknou. Necháme vychladnout.

Zmrzlé jahody necháme povolit a potom rozmixujeme. Tvaroh s moučkovým cukrem našleháme, přidáme jahodové pyré a naředíme asi 4 lžícemi mléka. Pokud se nám tvaroh zdá příliš hustý (záleží na tvarohu a šťavnatosti jahod) ještě mléko přidáme. Na díly bez ořechů ozdobně navršíme jahodový krém.

Ozdobíme čerstvými jahodami a přiklopíme dílem s ořechy.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, koření, prášek do pečiva, změklé máslo, mléko, žloutek a vše zpracujeme na hladké těsto....
Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...

RECEPTY