Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

Těsto:
150g polohrubé mouky
100g mletých neloupaných mandlí
70g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz Jak na to
1 vejce
2 lžíce mléka
100g změklého tuku (Héra, máslo, Zlatá Haná, apod.)

Náplň:
200g žervé, nebo lučiny nebo paloučku
3 vejce
2 lžíce cukru

100g marcipánu
4 hrušky menší
citr. šťáva
mandle (nemusí být)

POSTUP

Na těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme do chladničky odpočinout min 30 min nejlépe přes noc.

Sýr, vejce a cukr našleháme do hladkého krému.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec. Pokapeme citr. šťávou.

Rozpálíme troubu na 200°C. Těsto rozválíme na velikost formy i s okraji. Těsto rozprostřeme do koláčové formy. Na to nalijeme sýrový krém a hrušky řeznou stranou nahoru. Každý důlek po jadřinci naplníme marcipánem. Můžeme ozdobit mandličkou. Pečeme asi 35 min.

PS: Já, se zbytku marcipánu, ještě vykrájela malé hruštičky, a koláč jimi po upečení ozdobila.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo...
Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět. Přidáme špenát natrhaný na menší kousky. (Pokud máme baby špenát, ponecháme...
Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme....

RECEPTY