Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pečená krůtí stehna

Krůtí maso je prostě báječné a krůtí stehna – mňam. Já na jaře hodně využívám divoké bylinky. (Moje oblíbená veřejná degustace pro lidi je právě, když vaříme z plevele). Pokud je zima a nemůžete vyrazit do přírody, použijte i sušené bylinky. Nic tím nezkazíte.

SUROVINY

2 větší krůtí stehna (stačí pro 4 osoby)
1 větší cibule
2 lžíce másla změklého
1 lžička šalvěje
1 lžička rozmarýnu
1 lžička řebříčku
5 stroužku česneku
sůl, pepř
250ml vody

POSTUP

Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme do pekáčku na část másla. Na cibuli položíme stehna. Na maso rozložíme máslo,
můžeme ho také strčit pod kůži. Podlijeme částí vody.

Přiklopíme a pečeme asi půl hodiny až 45 min při 200°C, dle velikosti – prostě aby byla krůtí stehna měkká. Pokud je třeba podléváme. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku 15 – 20 min.

A jestli máte rádi šťávu zahuštěnou, tak vyndejte stehna a zahustěte moukou. Provařte. My to doma nemáme rádi, tak já to nedělám.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Palačinky můžete upéct trochu silnější. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, podusíme cibulku do zlatova, přidáme...
Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu. Odměříme...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty...

RECEPTY