Pokud jsi zatím řapíkatý celer využíval jen do salátů nebo vývaru, zkus ho tentokrát jako hlavní surovinu do polévky. Výsledkem bude sametově hladká krémová polévka, kterou můžeš doplnit o křupavou vložku z brambor nebo mrkve.
1 lžíce másla nebo oleje
1 cibule lépe šalotka
1 celer řapíkatý
750ml vývaru jakéhokoli viz základní recepty
Sůl, pepř
zbytky uvařených brambor, mrkev
1 lžíce oleje
Cibuli nakrájíme na kostičky. Celer oloupeme a nakrájíme na plátky.
Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přihodíme cibuli. Necháme lehce zesklovatět a přihodíme celer. Vše opékáme do zlatova. Zalijeme vývarem.
Vaříme doměkka. Rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
Tip
Tato polévka chutná skvěle i s trochou smetany nebo s křupavými krutony.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved