Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Losos na zelenině s pomerančem

Syn si oběd chválil, a to je pochvala, protože je hrozně rozmazlený, co se týče jídla. 🙂 Protože já mám alergii na ryby, tak jsem tento recept připravila s kuřecího masa a bylo to také moc dobré.

SUROVINY

1 červená paprika
1 stroužek česneku
1 pórek
2 pomeranče
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky pomerančové šťávy
2 lžičky cukru třtinového
1 lžíce oleje olivového
sůl, pepř

4 filety lososa
máslo na opečení lososa

POSTUP

Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše promícháme. Necháme odležet.

Lososa osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a lososa kůží dolů na něm pořádně opečeme, až bude kůže křupavá. Otočíme, přidáme zeleninu a krátce doděláme 1 – 2. min. Pokud máme malou pánev, zeleninu připravíme na druhé pánvičce. Podáváme s bylinkovou bramborovou kaší.

Kaši připravíme dle receptu Jak na to. A do hotové zamícháme 3 lžíce směsi bylinek petržel, pažitka a třeba i kopr. Nebo můžeme použít i jarní plevel (mladá bršlice, řebříček, květy sedmikrásek apod.)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, a nastrouhaný ztužený tuk. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme a do jedné...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....
Těsto připravíme dle návodu. Necháme kynout. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutky do hustější hmoty. Potom přidáme okapané rozinky...

RECEPTY