Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené banány se zmrzlinou a přelivem

SUROVINY

4 banány

Těstíčko:
160g – 200g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička třtinového cukru
špetka soli
350 ml vlažné vody

Citronový přeliv:
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce citronové nebo limetkové šťávy

Zmrzlina:
1 smetanový přírodní sýr (Lučina, Palouček, Žervé apod.)
2 lžíce zakysané smetany
2 lžičky cukru (dle chuti)
šťáva a kůra z ½ citronu nebo limetky

POSTUP

Nejdříve si připravíme zmrzlinu. Všechny uvedené ingredience na zmrzlinu promícháme metličkou a dáme do mrazáku. Každou ½ hodinu vidličkou zamícháme.

Na těstíčko také všechny uvedené suroviny prošleháme. Necháme odpočinout. Banány nakrájíme na čtvrtiny a obalíme v těstíčku a smažíme ve větší vrstvě oleje. Necháme okapat na papírové utěrce od přebytečného oleje

Cukr zalijeme citronovou nebo limetkovou šťávou a svaříme na sirup. Necháme vychladnout.

Podáváme se zmrzlinou, přelité citronovým sirupem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Saláty očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na sousta. Maliny probereme a pár si jich schováme na ozdobu. Ze zbytku připravíme...
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...
Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji...

RECEPTY