Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pstruh s citronovou drobenkou

Chutný zdravý letní oběd s lehkým výborným vínkem.

SUROVINY

4 pstruhy či 8 filetů ze pstruha
1 lžíce oleje
8 lžic strouhanky
1 lžíce másla
1 svazek petržele
1 citron – kůra i šťáva
Sůl, bílý pepř

POSTUP

Změklé máslo si spojíme se strouhankou, nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou z citronu. Trochu osolíme. Vznikne taková drobenka.

Rozpálíme troubu na 250°C, pokud máme gril, použijeme.

Pstruhy očistíme a vyfiletujeme. Osolíme a opepříme. Filety opečeme na pánvičce kůží dolu na lžíci oleje, aby byla křupavá. Trochu je na pánvičce přidržím, aby se nekroutily.

Potom rychle přeložíme kůží dolu do pekáče, můžeme na pečící papír. Zasypeme drobenkou. Strčíme pod gril asi na 5 – 10 min.

Podáváme s novými bramborami anebo z různými pyréčky – květákovým, batátovým, celerovým apod.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí, pepřem. Přilijeme olej a vlažnou vodu a vše zpracujeme na hladké těsto. Přisypeme bylinky a...
Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády, trochu necháme...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně...

RECEPTY