200g kuřecího masa
200g vepřové kýty
8 plátku slaniny
1 cibule
1 vejce
2 lžíce másla
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
1 lžíce koňaku
2 lžíce bylinek petržel, pažitka, saturejka, rozmarýn, tymián (co máte rádi)
pepř, sůl
Osmažíme cibuli na lžíci másla, přidáme maso nakrájené na malé kostičky. Dvakrát umeleme nebo nasekáme v robotu velice najemno. Máslo utřeme s česnekem, přidáme maso, bylinky, koření, vejce, koňak, osolíme, a pokud se nám zdá paštika moc řídká zahustíme strouhankou. Srnčí hřbet vyložíme slaninou a na ní rozprostřeme masovou směs. Pečeme při 180°C asi 1 hodinu.
Podáváme s chlebem, nebo domácíma rohlíčkama.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved